Problemen met Snapseed

Op een gegeven moment wilde Snapseed geen foto's meer openen op mijn iPhone. Het leek te gaan om de DNG-raws die mijn smartphone maakt. Niet vanuit Snapseed, niet vanuit de foto-app, niets hielp. Niet herstarten: ik heb van alles geprobeerd maar bij het openen bleef het kleine blauwe wacht-cirkeltje rondjes draaien. De app was compleet vastgelopen en de app stoppen was de enige manier om weer beweging in de smartphone te krijgen.

Het gekke is dat het probleem niet consequent optreedt; een enkele keer (vaker niet dan wel) opent de foto wel en verschijnt de raw-bewerkingstool zoals het hoort.

Update, maar niet écht

Ik dacht dat Google wel met een update zou komen en besloot af te wachten. Na verloop van tijd verscheen inderdaad een reparatie met de volgende tekst:

 

 

Het lijkt dus te gaan om recenter exemplaren van de iPhone en de iPad.

Maar de bug was niet gefikst, hij werkte niet. Tja, dat is niet wat ik bedoel: je kunt dit op z'n best een work-around noemen, een stoplap, maar het is zeker geen afdoende reparatie van een bug. Mijn raws willen - afgezien van een enkele keer - nog steeds niet openen en aan het gebruik van de genoemde tools kom ik dus niet toe.

Ik wacht maar weer af tot de volgende update; Google heeft kennelijk wel door dat er iets schort.