De gemaakte series

Deze voorselectie heb ik aan de mentor voorgelegd, die er zeven uitkoos. Sommige van zijn keuzes verrasten mij, dus ik heb op zijn voorkeuren even moeten broeden. Ik kon de verleiding niet weerstaan aan nóg vijf mensen (vier clubgenoten en een complete foto-leek) te vragen uit het zestien-tal een eigen serie van zeven foto's samen te stellen, uit pure nieuwsgierigheid. Hieronder alle resulterende series.

 

Bekijk de series op je gemak en kijk welke foto's vroeger (links), dan wel later (rechts) in de series opgenomen zijn.

Het resultaat vráágt om wat statistiek. Hieronder de gekozen foto's met het aantal malen dat ze in een serie zijn opgenomen. De score betekent weinig voor de samenstelling van een evenwichtige serie, hooguit welke er hoogstwaarschijnlijk wel of liever niet in passen.

 

Vijftien van de zestien foto's zijn gebruikt, alleen de kiezels&riet-foto viel kennelijk niet in de smaak, of paste het minst in de serie. Er is wel een bepaalde (sterke) voorkeur. Hieronder mijn eigen selectie. Die is niét gebaseerd op de statistiek...! Het zijn er acht geworden omdat ik 4 x 2 pagina's wil vullen. Ik koos voor de linker pagina steeds een close-up en voor de rechter een wat wijdere blik.

 

groeten,

KeesM