Achter de Poort 2009

De foto's hieronder zijn gemaakt in de ochtend van 16 augustus 2009 in Culemborg. Te zien zijn: Nicolaasplantsoen, Jacobsplantsoen, Vicarystraat, Jacob van Opdorpstraat, Roelof de Manstraat, Arnoud Faastraat en Theodorus Zasstraat. Deze straten liggen in de wijk 'Achter de Poort'.

Geen van deze woningen bestaat nog, ze zijn in de afgelopen tijd gesloopt. Op de plaats van woningen met platte daken zijn inmiddels nieuwe woningen in gebruik genomen.

Ik laat hiermee 'gewone' foto's zien van twee buurtjes, een normale woonomgeving. Ik heb simpelweg vastgelegd hoe het er daar uitzag. Documentair, dus: ik zou niet op het idee zijn gekomen om deze foto's te maken, als niet de sloop was aangekondigd. Zo zie je dat het belang van foto's met het verstrijken van de tijd kan groeien.

Creative Commons-licentie

Ik plaats de foto's op deze pagina onder de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal-licentie. Dit betekent dat herpublicatie zonder meer is toegestaan, mits met vermelding van de naam van de auteur en een link terug naar deze site. Een passende vermelding als maker is 'Kees Molders, Culemborg'. Een gepaste bronvermelding is een koppeling zonder nofollow naar deze pagina. In media waar koppelingen (hyperlinks) niet mogelijk zijn, volstaat een vermelding van www.FotoCode.nl

De foto's kunnen als gevolg van de behandeling door mijn site-management-systeem (nog) niet in volledige resolutie worden getoond. Het formaat is nu ongeveer 2000x1300 pixels.